Magyar Péter belpolitikai ügyekre használta fel az Európai Parlamentet

A Tisza Párt vezetője szerint a magyarok a nyugati klub tagjai. Élesen bírálta a magyar kormány munkáját az ellenzéki politikus.

2024. 10. 09. 12:15
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője (Fotó: AFP)
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter az ellenzék vezetőjeként mutatta be magát az Európai Parlamentben, s úgy fogalmazott, magyar emberek millióinak nevében beszél. A néppárt legújabb üdvöskéje arra volt kíváncsi, hogy szerinte Magyarország hogyan lett éltanulóból mára hivatalosan „az unió legszegényebb és egyben legkorruptabb országa”. 

Az őseink évszázadokon keresztül harcoltak hazánk függetlenségéért és szuverenitásáért. Azért is küzdöttek, hogy Magyarország Európához tartozzon. A magyarok elsöprő többsége a NATO és az uniós csatlakozásunk mellett döntött, hisz ha ma kellene szavaznia, ma is így döntenének. Miniszterelnök úr, mi az európai és a nyugati klubnak vagyunk a tagjai

– mondta.

Magyar Péter bírálta Magyarország gazdasági semlegességét kritizálta, s belpolitikai témákra fókuszált, így például szót ejtett Orbán Balázs ’56-al kapcsolatban elhangzott mondatairól is, ahelyett, hogy az uniós soros elnökségről beszélt volna. 

A Tisza Párt vezetője ugyanakkor egyetértett azzal, hogy meg kell védeni a külső határokat, s az illegális migráció ellen határozott fellépésre van szükség. „Hatvan éve soha nem született ilyen kevés gyermek, mint az önök kormányzásának 14. évében. 2008 óta harminc euró a családi pótlék. A minimálnyugdíj hetven euró havonta, miniszterelnök úr. Egy demográfiai katasztrófa felé haladunk. Már majdnem egymillió honfitársunk kénytelen nyugaton keresni a megélhetését” – jelentette ki. Magyar Péter szerint évről évre romlanak hazánk egészségügyi mutatói. 

A néppárti üdvöske, akinek a botrányai az elmúlt időszakban bejárták a sajtót, mindenről beszélt Strasbourgban, csak épp az uniós elnökség célkitűzéseiről nem.

Magyar az EP előtt arról sem beszélt, hogy korábban ő maga is elismerte, hogy testvére a PlanB-től kapott pénzt.

 Borítókép: Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.