Megdöbbentő ok miatt nem lesz ott személyesen a BRICS-országok kazanyi csúcstalálkozóján az elnök

Luiz Inácio Lula da Silva brazil államfő egészségi okok miatt nem fog tudni elutazni a BRICS-országok kazanyi csúcstalálkozójára – közölte vasárnap este a G1 brazil hírportál és a CNN amerikai hírtelevízió a latin-amerikai állam elnökének hivatalára hivatkozva.

2024. 10. 21. 6:25
Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök 2024. szeptember 27-én (Fotó: AFP)
Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök 2024. szeptember 27-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök egy háztartási baleset következtében vágásos sérülést szenvedett a fején, orvosa pedig átmenetileg eltanácsolta hosszabb repülőutaktól. Lula ugyanakkor el fogja tudni látni rendes hivatali teendőit. 

A brazil elnök az oroszországi Kazanyban tervezett részt venni a BRICS-országok, vagyis Brazília, Oroszország, Dél-Afrika, India, Kína, Egyiptom, Irán, Etiópia és az Egyesült Arab Emírségek vezetőinek csúcstalálkozóján. Lula most videókonferencia révén fog csatlakozni a megbeszélésekhez. Az október 22-től 24-ig tartó eseményre António Guterres ENSZ-főtitkárt is várják.

Borítókép: Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök 2024. szeptember 27-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.