Orbán Viktor kiáll Izrael mellett, miközben politikai ellenfelei gátlástalanul támadják

A Newsweek tekintélyes amerikai hírmagazin a napokban az izraeli konzervativizmus, illetve a Magyarország és a zsidó állam közötti mély és szoros kapcsolatok kapcsán hosszasan méltatta Orbán Viktor miniszterelnököt és a nemzeti kormány intézkedésit, miközben Soros Györgyöt bírálta – hívta fel rá a figyelmet Tűzfalcsoport tényfeltáró blog.

2024. 10. 20. 15:10
Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU és az Öböl-menti Együttműködési Tanács csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. október 16-án.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU és az Öböl-menti Együttműködési Tanács csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. október 16-án. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország egy kis nemzet – írja a cikk –, amelynek eltökélt szándéka, hogy túlélje a demográfiai telet, amely az ipari nemzeteket sújtja.

Költségvetésének közel egytizedét fordítja családtámogatásra, de a családtámogatásoknál is fontosabb a megújult nemzeti szellem és az ellenállás az Európai Bizottság azon kísérletével szemben, hogy Európa nemzeteit nemzetek feletti homogenizálással egyneművé tegye. 

Orbán szélsőségesnek bélyegzését a szerző David P. Goldman azzal cáfolta, hogy a 2022-es szabad és tisztességes választásokon 54 százalékkal – 33 százalékkal megelőzve az ellenzéket – megnyerte negyedik miniszterelnöki ciklusát. 

Politikai ellenfelei gátlástalanul kampányolnak ellene.

Az Egyesült Államokkal ellentétben Magyarországon nincs cenzúra a közösségi médiában, és Biden Amerikájával ellentétben nincs politikai ellenfelek ellen irányuló törvénykezés sem. Egyetlen ellenzéki politikus vagy újságíró sincs börtönben. 

Magyarországon virágzik a zsidó élet a százezer fős zsidó lakossággal és a nagyszámú izraeli közösséggel. Budapesten biztonságosabb kipával sétálni, mint New Yorkban, nem is beszélve Párizsról vagy Berlinről a Newsweek véleménycikke szerint. 

Orbán szembeszállt európai uniós társaival, és 2016-ban nem engedélyezte a tömeges bevándorlást a Közel-Keletről – ami más európai országokban megdöbbentő erőszak forrása az írás szerint. 

Az október 7-i mészárlás után Orbán Viktor – egyedüliként Európában – betiltotta az Izrael-ellenes tüntetéseket. Magyarország elítélte a Netanjahu ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság által kiadott elfogatóparancsot. Diplomáciai képviseletet tart fenn Jeruzsálemben egy kereskedelmi irodán keresztül, ami szintén egyedülálló az európai nemzetek között. 

Emmanuel Macron francia elnök fegyverembargót követelt Izrael ellen, Sanchez spanyol miniszterelnök pedig fel akarja mondani az Európai Unió Jeruzsálemmel kötött szabadkereskedelmi megállapodását. Orbán pedig megvédi Izraelt. 

A liberálisok Orbán egy bizonyos zsidó elleni heves polémiáját hozzák fel antiszemitizmusának vélt bizonyítékaként. Ez Soros György, a világ leggazdagabb magyarja és ultraliberális politikai beavatkozó. Soros a becslések szerint négyszázmillió dollárt költött arra, hogy a magyar politikát balra tolja; a magyar és az amerikai gazdaság relatív méretét tekintve ez hatvanmilliárd dolláros amerikai politikai költésnek felel meg. Soros nem azért vonja magára a magyar konzervatívok haragját, mert zsidó, hanem azért, mert a Nyílt Társadalom Alapítványa gigantikus jelenléttel bír a magyar politikában. 

Ezt antiszemitizmusnak nevezni perverz dolog David P. Goldman szerint.

 

Borítókép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU és az Öböl-menti Együttműködési Tanács csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. október 16-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.