„Orbán Viktornak igaza volt!”

A Die Welt szerint az Európai Parlamentben ki kellett volna használni a magyar miniszterelnök energiáját, és nem minősíteni azt, aki kritizálni meri a merev, hiú, arrogáns, alulteljesítő Európát.

Forrás: Mandiner2024. 10. 14. 11:11
Orbán Viktor miniszterelnök az EP-vitán
Orbán Viktor miniszterelnök az EP-vitán Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európában a kirekesztés logikáját követik, amikor Orbán Viktort legfeljebb megtűrik az EU Tanácsának elnökeként – írja a Die Welt. A lap szerint lehet a magyar miniszterelnököt populistának nevezni, de amikor a versenyképesség hiányát bírálta, az európai védelem megerősítését követelte és a menekültügyi rendszer hibáiról beszélt, akkor igaza volt.

Hasonlóan a Németországban zajló értelmetlen vitákhoz, egy önelégült elit hangnem alakult ki, amely jobboldalinak és antidemokratikusnak minősíti a merev, hiú, arrogáns, alulteljesítő Európával szembeni bármilyen kritikát– állítja Ulf Poschardt, aki Ursula von der Leyenre a jelenlegi nyomorúság építészeként hivatkozik.

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamentben
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamentben. Fotó: Csudai Sándor

A szerző hozzátette, ki kellett volna használni az Európai Parlamentben Orbán Viktor ellenzéki energiáját, kérdéseit és kritikáit, amelyek egészen másképp működnek, mint a sápadt, passzív-agresszív stábok és igazgatók bürokratikus logikája, írta a Mandiner.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök az EP-vitán (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.