Razzia a belga–francia határon

Több tucat embert vettek őrizetbe a belga és a francia rendőrség kábítószer- és embercsempész bandák elleni összehangolt razziasorozata nyomán a belga–francia határon – jelentette pénteken a belga hírügynökség.

Forrás: MTI2024. 10. 04. 14:01
Belga rendőr Brüsszelben (Fotó: AFP)
Belga rendőr Brüsszelben (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a csütörtök esti, a határ mindkét oldalán zajló műveletek során 16 embert vettek őrizetbe, valamint elfogtak 22 illegális bevándorlót is. 

A műveletekben több száz rendőr, a vám- és pénzügyőrség egységei és a bevándorlási hivatal emberei vettek részt, akik a többi között lőfegyvereket és kábítószert is lefoglaltak. 

A belga rendőrség a közleményben kiemeli, hogy a határok rendszerint nehézséget jelentenek a hatóság munkájában, ezt pedig a bűnbandák igyekeznek kihasználni. Hozzátették: a mostani, összehangolt művelettel azt az üzenetet akarják küldeni, hogy a határok nem lehetnek a bűnözők menedékhelyei.

 

Borítókép: Belga rendőr Brüsszelben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.