Stephen Schneider: Izrael csak a jéghegy csúcsa

Az Izrael és Amerika közötti kapcsolat fontosságát hangsúlyozta Stephen Schneider, az Alapjogokért Központ szervezésében Budapesten megrendezett II. International Pro-Israel Summiton tartott beszédében.

2024. 10. 01. 11:44
Izraeli csapatok 2024. október 1-jén (Fotó: AFP)
Izraeli csapatok 2024. október 1-jén (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ szervezésében Budapesten megrendezett II. International Pro-Israel Summiton felszólalt Stephen Schneider az Amerikai Izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC) nemzetközi ügyekért felelős osztályának igazgatója is felszólalt. Elmondása szerint az Egyesült Államokban személyes támadásnak élték meg az október 7-ei történéseket, mert sokáig azt gondolták, hogy zsidónak lenni kifejezetten biztonságos. 

Most azt látjuk, hogy vészhelyzeti időszak van, és a zsidó családokért és gyermekekért kell küzdeni

–  jelentette ki, majd hozzátette: 

Nekem is vannak kisgyerekeim, nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet most az Egyesült Államokban egyetemre, főiskolára járni. Amikor én felnőttem, akkor arról beszéltünk, hogy melyik a legjobb iskola, valamint, hogy mit akarunk tanulni. Most a gyerekek személyes biztonságáért kell aggódni. Ne feledjük el, hogy ez a dolog nem október 7-én kezdődött, hanem már előtte is érlelődött. 

Beszédében kiemelte Amerika és Izrael kapcsolatát, amelyet „sokrétűnek” nevezett. 

Az Amerika–Izrael kapcsolat kétpárti, nagyon erős és értékes számunkra, valamint mindkét ország érdekét szolgálja

– hangsúlyozta Stephen Schneider, majd hozzátette: 

Mindent megteszünk, hogy támogassuk az izraeli–amerikai kapcsolatokat, és megpróbáljuk az ENSZ-ben is képviselni Izrael ügyét.

Borítókép: Izraeli csapatok 2024. október 1-jén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.