Szánthó Miklós: Azért támadják Izraelt, mert létezik!

Konferenciát tart az Alapjogokért Központ Budapesten, amelynek során megemlékeztek az október 7-én a Hamász által elkövetett súlyos csapásról Izraellel szemben. „Az a tény, hogy Izrael virágzó, sikeres állam, dührohamot gerjeszt sokakban ”– hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a köszöntő beszédében. Véleménye szerint a „cancel culture” újra visszahozza az antiszemitizmust napjainkban, csak álcázott formában.

2024. 10. 01. 9:48
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konferenciát tartott az Alapjogokért Központ Budapesten, amelynek során megemlékeztek az október 7-én a Hamász által elkövetett súlyos csapásról Izrael ellen. Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ főigazgatója nyitotta meg az eseményt és hangsúlyozta, hogy ez a második ilyen jellegű konferencia, amelyet sikerült Magyarországon megszervezni, mert ma országunk a legbiztonságosabb hely a zsidó közösség számára is.  

Itt megvédjük a határainkat, itt nem égetnek izraeli vagy akár magyar zászlókat, nem engedjük be a woke-ot az egyetemekre.

– hangsúlyozta Szánthó Miklós.

Beszédében kitért Donald Trump amerikai elnökjelöltre is, akit erős vezetőnek nevezett, elmondása szerint amennyiben ő lett volna az Amerikai Egyesült Államok élén, az október 7-i mészárlás nem következett volna be. Bírálta a brüsszeli vezetőket is, akik nem akarják megérteni Magyarországot. 

Kihangsúlyozta azt is, hogy napjainkban két erő harcol a „civilizáció lelkéért”.

Napjainkban egymással szemben két erő áll: egyik az életet, a másik a rombolást képviseli.

– mondta Szánthó Miklós, majd hozzátette: 

Mi vagyunk azok, akik megértik mélyen gyökerező hitünk és etikánk döntő fontosságát. Úgy tekintünk a nemzetre, mint elődeink sok évszázados kemény munkájának hagyatékára és önmagunkra, mint gyermekeink jövőjének őrzőjére. Nincs más választásunk, mint elfogadni a valóságot olyannak, amilyen. Ezért szükségképpen realisták vagyunk. Úgy is mondhatnám, hogy mi vagyunk a józan ész.

Beszédében párhuzamot vont a magyar és a zsidó nemzet között, elmondása szerint Izrael ugyanazokért az értékekért küzd, amelyeket Magyarország is képvisel.

Izrael és Magyarország ugyanazt keresik: a szuverenitást és az igazságos békét. Békét viszont csak az erősebb teremthet meg

– zárta a gondolatait az Alapjogokért Központ főigazgatója. 

Borítókép: Szánthó Mikós (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.