Tömeges mérgezés Amerikában

Drámai volt a péntek este Pennsylvaniában. Tizenegy ember, köztük gyermekek kerültek kórházba mérgező gombák fogyasztása miatt Peach Bottom Townshipben.

2024. 10. 12. 11:45
Illusztráció. Gombák okoztak mérgezést az Egyesült Államokban (Fotó: Pixabay)
Illusztráció. Gombák okoztak mérgezést az Egyesült Államokban (Fotó: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szörnyű tragédia rázta meg az amerikai település lakóit péntek este, amikor 11 ember került kórházba mérgező gombák elfogyasztása miatt. A bajbajutottak között gyermekek és felnőttek is voltak, írja az AP amerikai hírügynökség. Az eset sokkolta a csendes pennsylvaniai kisvárost.

A mentők este fél tíz körül kaptak riasztást. Arról értesítették őket, hogy egy magánháznál többen rosszul lettek a gombák elfogyasztása után. A helyszínre érkezve megdöbbentő kép fogadta őket: 11 ember, köztük gyermekek szenvedtek súlyos tünetektől.

Mindenki beteg volt, a helyzet kritikusnak tűnt

 – mondták a helyszínre érkező hatóságok emberei. A mentők azonnal cselekedtek, és a betegeket stabil állapotban szállították kórházba.

Az eset sokkolta a környék lakóit. 

Sosem gondoltam volna, hogy ilyen szörnyűség történhet itt

 – mondta egy helyi lakos. 

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítse, hogyan kerülhettek mérgező gombák az áldozatok asztalára.

Az eset rávilágít a vadon termő gombák fogyasztásának veszélyeire. Szakértők figyelmeztetnek: csak alapos ismeretekkel rendelkező szakember által ellenőrzött gombát szabad fogyasztani.

Borítókép: Illusztráció. Gombák okoztak mérgezést az Egyesült Államokban (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.