A Fülöp-szigetek biztosan kap az új orosz vakcinából

Duterte elnök lenne az orosz vakcina kísérleti egere, ezzel a címmel közölte a Fülöp-szigeteki vezető bejelentését a DW.com. A gyógykészítmény előállításában Moszkva segítségét ajánlotta fel a járvánnyal sújtott dél-kelet-ázsiai országnak, Duterte pedig az elsőnek jelentkezett „emberkísérletre”.

Magyar Nemzet
Forrás: DW2020. 08. 11. 12:06
President Rodrigo Duterte speaks after his arrival in Davao
PHILIPPINES-POLITICS/ Fotó: Lean Daval Jr Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp-szigetek lehet az első ország, amely kap az Oroszországban kifejlesztett koronavírus-elleni vakcinából. A dél-kelet-ázsiai országot vezető Rodrigo Duterte elnök elmondta, ha a gyógykészítmény megérkezett, elsőként fogja nyilvánosan beadatni magának. – Kísérletezzenek rajtam, ez teljesen rendben van. Ha nekem hatásos, mindenki máson is az lesz – fogalmazott Duterte. Kedden a manilai elnöki hivatal bejelentette, országuk kész együttműködni a vakcina kísérletezésében. – A Fülöp-szigetek készen áll arra, hogy Oroszországgal együttműködjön a klinikai vizsgálatok, az oltóanyag-ellátás és termelés területén, valamint az illetékes Fülöp-szigeteki és orosz ügynökségek által megvalósíthatónak tartott egyéb területeken a globális egészségügyi veszélyhelyzet kezelése érdekében – fogalmazott nyilatkozatában Manila.

A bejelentéssel kapcsolatban Duterte elmondta, abszolút megbízik az orosz vakcina sikerességében. – Decemberben a Fülöp-szigetek már koronavírus-mentes lesz és békében ünnepelhetjük a Karácsonyt – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.