A magyar külügyminiszer is hivatalos a Fehér Házba

Kedden írja alá a történelmi békemegállapodást az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Izrael.

2020. 09. 12. 17:00
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is meghívót kapott a washingtoni Fehér Házba, ahol kedden az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Izrael közötti történelmi békemegállapodást írják alá – derül ki a tárcavezető Facebook-bejegyzéséből. A ceremónián Donald Trump amerikai elnök látja vendégül a feleket, bizonyára jelen lesz veje és tanácsadója, Jared Kushner is. Az izraeli delegációt Benjamin Netanjahu miniszterelnök vezeti majd, az Egyesült Arab Emírségeket pedig Abdalláh bin Zajid Al Nahajan sejk külügyminiszter, a koronaherceg testvére képviseli, akihez bahreini kollégája, Abdullatif al-Zajáni is csatlakozik. Az ünnepi eseményre időjárástól függően a nemrégiben felújított rózsák kertjében vagy a Fehér Ház valamelyik termében kerül majd sor.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.110378113788081/198987498260475/?type=3&theater

Közösségi oldalán Szijjártó Péter elismerését fejezte ki az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Izrael miniszterelnökének valamint az emírségekbeli és a bahreini külügyminisztereknek, akik személyesen is nagyon sokat tettek ezen megállapodások létrejöttéért. – Magyarország továbbra is támogatja a közel-keleti békéért tett erőfeszítéseket, és továbbra is kiállunk a nemzetközi szervezetekben a térség országainak korrekt megítélése mellett – szögezte le.

Miután az Egyesült Arab Emírségek augusztus 13-án bejelentette, hogy hivatalosan is felveszi a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel, a magyar külügyminiszter az elsők között egyeztetett Abdalláh bin Zajid Al Nahajan sejk külügyminiszterrel. Alig két héttel korábban személyesen is Abu-Dzabiba látogatott.

– Ez nagyon jó hír Magyarországnak is, mert minél inkább béke és nyugalom van ebben a térségben, annál kevésbé valószínű migrációs nyomás kialakulása innen Európa felé

– mutatott rá akkor az Egyesült Arab Emírségek és Izrael közötti viszony rendezése kapcsán Szijjártó Péter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.