Az USA elhappolt egy EU-tagot

Az Európai Unióból kilépő Angliát az Amerikai Egyesült Államok fogja magához kötni egy szabadkereskedelmi egyezménnyel.

Forrás: KARC FM2019. 12. 17. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia újra az Európai Unióból történő kilépésre szavazott – így értékelték a múlt heti brit választások eredményét, a konzervatívok és a konzervatív miniszterelnök, Boris Johnson nagy győzelmét Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump bejelentette: „nagyszerű” szabadkereskedelmi egyezményt fognak kötni az angolokkal az uniós kilépésük után. Az USA gazdasági övezete így megjelenik Európában, az unió közvetlen szomszédságában.

A műsorban még elhangzott az is, hogy a fekete diákok számára is megalázó az a gyakorlat, amelyet a Michigani Állami Egyetemen vezettek be. Az ő esetükben ugyanis nem veszik figyelembe a felvételi kérelmek elbírálásakor a matematika tesztek eredményeit. Ezzel lényegében azt mondja ki az egyetem, hogy a feketék képtelenek olyan színvonalon teljesíteni ebből a tárgyból, mint a többiek. Ráadásul hiába vesznek fel valakit mondjuk mérnök szakra, ha nem tudja majd teljesíteni a diplomához szükséges matematikával összefüggő vizsgákat.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között üt a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi adás közreműködői voltak: Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.

Az igazság órájának legutóbbi része ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.