Bevándorlók késelték meg a pizzafutárt, aki egy lány védelmére kelt

„Ha fordítva történt volna, vagyis az áldozat bevándorló lett volna, és olasz a támadó, bizonyára több politikus keresett volna meg” – nyilatkozta az a pizzafutár, akit megkéselt egy illegális bevándorló az il Giornale lapnak.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 04. 24. 17:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem érzem magam hősnek, csak egy lányt próbáltam megvédeni” – nyilatkozta az Il Giornalénak Michele Dal Forno, a 21 éves pizzafutár, akit két illegális bevándorló támadott meg, amikor egy lány segítségére sietett.

A 21 éves Michele Dal Forno épp dolgozott szülővárosában, Veronában, amikor észrevette, hogy egy lány bajba került.

„Este fél nyolc körül történt. Éppen visszamentem a robogómhoz, amikor megláttam az esetet, ami egyáltalán nem tetszett. Egy lányt, akit látásból ismerek, két fiú vett körül. Féltem, hogy bajba került, ezért átmentem és megkérdeztem, hogy mi történik. Az egyik fiú arcon vágott. Először azt hittem, hogy ütésről van szó, nem gondoltam az arcszúrásra. Kicsivel később viszont rájöttem, hogy elvágta az arcom, amikor éreztem, hogy lecsorog a vér – számolt be a támadásról a pizzafutár. – Nem tehettem úgy, mintha semmi sem történt volna. Nem tudtam volna magamnak megbocsátani, ha történik vele valami” – tette hozzá.

A két kiskorú illegális bevándorló közül az egyik, akivel vitatkozott, tizenhat éves, és nem ismeretlen a hatóságok előtt.

A pizzafutár kiemelte, hogy a seb számára azt jelenti, „hogy valami nincs rendben a társadalmunkkal. Nem normális, hogy két gyerek késekkel felfegyverkezve jár körül a városban. Hol vannak a családok? És az intézmények?”

A futárt Matteo Salvini is megkereste, akinek elmondta, hogy hogyan érzi magát, és „együtt okoskodtunk a velem történtek miatt. Más pártok vezetői nem hívtak fel, hogy érdeklődjenek az egészségem felől.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte miért nem volt visszhangja az esetnek, a fiatal azt mondta: „Talán azért, mert a támadóm nem olasz származású volt. Ha az áldozat illegális bevándorló lett volna, bizonyára többen kerestek volna meg” – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.