Dobrev asszony, önnek nem ez lenne a dolga!

Dobrev Klára, az EP újonnan megválasztott egyik alelnöke, a DK üdvöskéje, de leginkább Ferenc testvér felesége Facebook-bejegyzése elfogadhatatlan és tűrhetetlen.

2019. 09. 09. 12:55
DOBREV Klra
Budapest, 2019. április 14. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetõje, Gyurcsány Ferenc felesége beszédet mond a párt európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. április 14-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs

Dobrev Klára, az EP újonnan megválasztott egyik alelnöke, a DK üdvöskéje, de leginkább Ferenc testvér felesége Facebook-bejegyzése elfogadhatatlan és tűrhetetlen.

Jött a hír: a néppárti frakció mégsem jelöli az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságában (LIBE) alelnöknek Hidvéghi Balázst, a Fidesz képviselőjét.

A néppárt döntése nem szerencsés, és nem jó azt érezni mögötte, hogy a valaha még jobbközép – ma már inkább globalista – frakció ennyire meghátrált a szocialista-liberális-zöld nyomásgyakorlástól. A fősodortól.

Ezért tehát kár.

Ám amíg a néppárti döntés nem szerencsés, addig Dobrev Klára, az EP újonnan megválasztott egyik alelnöke, a DK üdvöskéje, de leginkább Ferenc testvér felesége Facebook-bejegyzése elfogadhatatlan és tűrhetetlen.

Mit is írt Dobrev?

„Valóban azért küzdöttünk, hogy Európa megértse: nem lehet erősebb az unió, ha sorsát a Fidesz kezébe adja. Megtettük a dolgunkat.”

Megtettük a dolgunkat…

Milyen dolgukat is tettek meg, Dobrev asszony?

Azt, hogy egy sikeresen szereplő hazai párt frakcióját megfosztják attól a jogától, hogy az EP-ben vezető pozíciókat töltsön be a testület egyes bizottságaiban?

Ráadásul annak ellenére teszik ezt, hogy az EP-frakciók már hosszú évek óta a gentlemen’s agreement szabálya alapján, az elért eredmények fényében megszavazzák egymás jelöltjeit, a demokrácia normáinak szellemében?

Arról már nem is beszélve, hogy az EP-tisztségviselők – elnökök, alelnökök – pártfrakciók közötti elosztását egy, a választási eredményekre épülő matematikai formula alapján, az úgynevezett D’Hondt-módszer szerint számolják ki, tehát ez egy teljes mértékben objektív eljárás – az erkölcsi megfontolásokon túl.

Dobrev és balliberális társai ezeket a rögzült eljárásokat és szokásokat rúgták fel.

Ez márpedig egyszerre antidemokratikus és mélységesen hazafiatlan magatartás.

Nem ez lenne az önök dolga, Dobrev elvtárs-asszony. Önöknek hazafiasan és demokratikusan kellene tenni a dolgukat.

Mondom ezt – természetesen – minden illúzió nélkül, szinte csak a rend kedvéért. Hiszen ismerjük önöket évszázad óta…

Viszont az is tény: a néppártnak sem kellett volna ilyen könnyen engedni. Ez nem jó irány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.