Ingyenes lesz a koronavírusteszt a német repülőtereken

A teszt eredményétől függetlenül a veszélyes területekről visszatérőknek 14 napos karanténba kell vonulni.

Bendarzsevszkij Anton
2020. 07. 25. 13:24
null
Frankfurt, 2020. június 30. Koronavírus-tesztet végeznek egy utason a frankfurti nemzetközi repülõtéren felállított új tesztállomáson 2020. június 30-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkéntes alapon, ingyen végezhetik el a Covid–19 kimutatására szolgáló tesztet Németország repülőterein, írja a Deutsche Welle. A döntés Németország 16 szövetségi tartomány vezetőjének és egészségügyi miniszterének pénteki találkozóján született. Az ingyenes vírusteszteket mindazok vehetik majd igénybe közvetlenül a repülőtéren, akik azokból a térségekből térnek haza Németországba, ahol magas a koronavírus-fertőzés veszélye. Ugyanakkor a kevésbé veszélyes országokból érkezők is elvégezhetik térítésmentesen a tesztet, csak ezt már nem a repülőtéren, hanem lakóhelyük közelében tehetik meg, az utazásukat követő három napon belül.

A teszt eredményétől függetlenül a veszélyes területekről visszatérő utazóknak ugyanúgy 14 napos karanténba kell vonulni. A német egészségügyi miniszter, Jens Spahn elmondta, hogy a koronavírus-tesztek csak egy adott pillanatnyi képet mutatnak, de továbbra is felelősségteljesen kell viselkedni.

A döntéshozók eredetileg kötelezővé akarták tenni a tesztet az utazók számára, de a repülőterek és a fogyasztóvédelmi szervek ellenállása miatt letettek a tervről. Németországban napok óta ismét meredeken emelkedik a koronavírus-megbetegedések száma, és a hatóságok a járvány második hullámától tartanak. A járvány márciusi felpörgése óta két héttel ezelőtt, július 12-én volt Németországban a legkevesebb napi új regisztrált eset: 138 fő. Azóta a fertőzések száma ismét növekszik, szerdán 580, csütörtökön 672, míg tegnap már 818 új esetet regisztráltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.