Ismeretlenek meggyilkoltak sok civilt egy kameruni tartományban

Ismeretlen fegyveresek meggyilkoltak 22 civilt – köztük 14 gyereket – Kamerunban, az angol anyanyelvűek lakta Északnyugati tartományban – közölte az ENSZ vasárnap.

Forrás: MTI2020. 02. 17. 7:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikai ellenzék tagjai és helyi civil szervezetek azzal vádolják a kormányt és a hadsereget, hogy felelősek a pénteken történt tömeggyilkosságért. A hadsereg szóvivője visszautasította ezt.

Kamerunban az Északnyugati és a Délnyugati tartomány alkotja az angol nyelvű régiót, ahol szakadár csoportok küzdenek a biztonsági erőkkel egy független, angol nyelvű állam létrehozásáért Ambazónia néven. Az országban korábban ismeretlen természetű konfliktus 2016-ban pattant ki, és 2017-ben vált fegyveressé. Az angol anyanyelvű kameruniak úgy érzik, a társadalom peremére szorultak a francia nyelvű közösséggel szemben. Régóta panaszkodnak arra, hogy másodrendű állampolgárokként kezelik őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.