Izraeli harcigépek lecsaptak Szíriában

Harci repülőgépek rakétacsapást mértek csütörtökre virradóra Homsz és Kuneitra szíriai tartományokban található célpontokra, a támadók feltehetően izraeli gépek voltak – közölte a szíriai sajtó.

Forrás: MTI2020. 03. 05. 7:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SANA állami hírügynökség értesülése szerint a rakétákat a Golán-fennsík térségéből, a libanoni légtérből indították el a támadást végrehajtó repülőgépek.

A Sam FM damaszkuszi rádió és a SANA úgy tudja, hogy a szíriai légvédelem a levegőben megsemmisítette a rakétákat. A Sam FM szerint 12 rakétát lőttek le Homszban. A SANA katonai forrásokra hivatkozva közölte, hogy a szíriai légvédelem az izraeli harci repülőket a dél-libanoni Szidón (Szaida) kikötőváros térségében észlelte, ami lehetővé tette számára a rakéták megsemmisítését.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.