Késelések és a zaklatások folynak a BLM mozgalom mögé bújva

Egyre durvább tettekre sarkallja az embereket a BLM tüntetéssorozat. Azon kívül, hogy az erőszakos tüntetők a hétköznapi, vacsorázó emberek arcába ordibálnak, és próbálják rávenni őket, hogy támogassák a mozgalmat, olyan eset is van, ahol a BLM ideológiája mögé bújva késeltek meg fehér embereket.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 08. 30. 15:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Black Lives Matter mozgalom egészen elvadította az embereket az Egyesült Államokban, a tüntetések egyre erőszakosabbak, csak úgy, mint maguk a tüntetők és az aktivisták. Washington D.C.-ben például néhány nappal ezelőtt a felbőszült tüntetők nem hagytak vacsorázni egy nőt, akinek az asztalát körülállták, majd az arcába ordibáltak.

A már jól ismert szlogenek is elhangzottak, miszerint a hallgatás is erőszak, valamint hogy ha nincs igazság, akkor nincs béke sem. Mindeközben azt követelték a nőtől, hogy emelje fel az öklét a támogatása jeléül.

Egy másik esetnél egy fekete bőrű aktivista zaklatott egy fehér bőrű párt egy étteremnél, szintén Washington D.C.-ben. Az incidensről megjelent felvételen azt lehet hallani, ahogy valaki fehér felsőbbrendűnek hívja a párt. Bár a szóban forgó pár nem emelte fel az öklét a BLM támogatására, sokan mások megtették körülöttük.

Hasonló zaklatások történtek már Georgetownban is, akkor szintén a vacsorázó embereket pécézték ki a tüntetők.

Ezek azonban még azok a kevésbé durva esetek, amelyeket a BLM mögé bújva követnek el. Kedden a georgiai Columbusban egy 19 éves fekete bőrű férfi besétált az AutoZone-ba, ahol többször is megszúrt késsel egy fehér bőrű alkalmazottat. Az áldozatot válságos állapotban szállították kórházba, de a hírek szerint fel fog épülni.

Az elkövető, Jayvon Hatchett a rendőrségnek azonnal bevallott mindent, a beszámolók szerint mosollyal az arcán. Az is kiderült, hogy a fiatal férfi a Facebookon több olyan videót is megnézett, amin rendőri lövöldözés volt látható, ezek után pedig úgy érezte, meg kell szúrnia egy fehér férfit.

A coloradói Aurorában is hasonló incidens történt, ott szintén kedden egy fekete férfi odament egy fehérhez, és azt mondta neki, meg fogja ölni őt és a kutyáját is. Az áldozat, Michael Conner megpróbált elfutni, majd egy bottal megvédeni magát, a szúrásokat azonban így sem tudta kikerülni – a sérüléseivel kórházba szállították, ahol az is kiderült, hogy összeesett a tüdeje.

Conner a kórházban arról számolt be a rendőrségnek, hogy a támadás előtt a késelő, Steve Sinclair azt kiabálta, hogy „Black lives matter!”. Amikor a rendőrség kiérkezett a helyszínre, Sinclair még mindig ezt kiabálta, valamint azt is mondta, hogy leszúrta a férfit, és hogy ő egy pszichopata. A férfit gyilkossági kísérlettel és gyűlölet-bűncselekménnyel vádolják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.