Lezárták a Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők ostromolták meg az épületet

Lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét szerdán.

2021. 01. 06. 21:18
Members of the U.S. Capitol Police walk inside the Capitol as supporters of U.S. President Donald Trump protest outside, in Washington
Members of the U.S. Capitol Police walk inside the Capitol as supporters of U.S. President Donald Trump protest outside, in Washington, U.S., January 6, 2021. REUTERS/Jonathan Ernst - RC2J2L9XC825 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét szerdán. A képviselőház és a szenátus ülését, amelyen hivatalosan bejegyzik az elektorok Joe Bidenre leadott szavazatát, felfüggesztették. A képviselőket a rendőrség kíséri ki az épületből.A televíziók értesülése szerint a hatóságok könnygázt vetettek be az erőszakot alkalmazó, az elnököt támogató több száz tüntető ellen, és a rend fenntartása érdekében erősítést kértek. Washington polgármestere helyi idő szerint délután hat órától kijárási tilalmat rendelt el. Donald Trump arra szólította fel híveit a Twitteren, hogy békésen tüntessenek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.