Migrációkutató: az európai jogrend nehezen tud válaszolni a migráns közösségek normáira

A Migrációkutató Intézet tudományos tanácsadója szerint az európai jogrend nehezen tud válaszolni a migráns közösségek normáira.

Forrás: MTI2019. 02. 08. 10:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dezső Tamás az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, a muszlim társadalomban elfogadott a többnejűség és a kiskorú leánygyermekek családfői döntésen alapuló férjhez adása, a nyugati jogrend szerint tiltott.

Hozzátette: mindig akadnak kiskapuk, illetve jogvédők, akik elmagyarázzák, hogy a muszlim férfi többedik feleségét csak vallási szertartás keretében vette el, így akár barátnőként is lehet rá tekinteni. A gyerekházasságot is nagyon nehéz rábizonyítani valakire egy európai bíróságon – jegyezte meg a tanácsadó, jelezve: a nyugati országokban még nem születtek meg azok a jó válaszok, amelyekkel az európai normákhoz tudnák igazítani a bevándorló csoportok szokásait.

Leszögezte, az iszlám egy nagyon értékes vallás, amelynek keretei között már 1400 éve élnek emberek, a jelenlegi társadalmi feszültségek jelentős része pedig nem a vallási különbségekből, hanem az erőforrások hiányából, munkanélküliségből következik. Ugyanakkor az illegális bevándorlók olyan hagyományokat hoznak Európába, amelyek nehezen összeegyeztethetők azzal a folyamattal, ami a szüfrazsettektől indulva eljutott a női egyenjogúság mostani szintjéig – fűzte hozzá Dezső Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.