Miniszteri szinten lépnek fel a rodeózó motorosokkal szemben

A karantén alatt rendkívül megnőtt a motoros száguldozások száma és több baleset is történt, volt köztük halálos is. Intézkedő rendőrök is megsérültek, ezért a belügyminiszter úgy döntött, hogy szigorúbban büntetik majd az efféle kihágásokat – olvasható a V4NA Hírügynökség honlapján.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 27. 17:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban eddig is nagy hagyománya volt a városi motoros rodeózásnak, ezért 2018-ban be is iktattak egy törvényt, mely akár 2 év szabadságvesztéssel vagy 30 000 eurós pénzbüntetéssel is sújthatja a száguldozókat. A karantén alatt azonban nagyon megugrott a vad városi rodeók száma, a belügyminiszter elmondása alapján összesen 337 esetben történt ilyen jellegű szabálysértés, ami 15 százalékos emelkedést jelent. Ráadásul már odáig fajult a helyzet, hogy május közepén Párizsban egy intézkedő rendőrt is elsodort egy motoros, ezért Christophe Castaner határozottabb fellépést ígért a szabályszegők ellen és kilátásba helyezte a járművek elkobzását is, ezzel elejét véve a további szabályszegéseknek, illetve annak hogy akár saját magukban, akár másokban kárt tegyenek.

Az utóbbi időben egyre több baleset történt, köztük néhány súlyos sérüléssel illetve halálesettel járt, emiatt pedig rendszeressé váltak a rendőrök elleni erőszakos támadások is, tehát épp itt az ideje, hogy véget vessenek a sokszor rendkívül gyorsan vagy éppen sisak nélkül száguldozó motorosok szórakozásának. A belügyminiszter egy Twitter-bejegyzésben tette közzé, hogy a törvény életbe léptetése óta 39 000 esetben történt rendőri intézkedés és 3600 szabálysértést állapítottak meg.

A száguldozó motorosok leggyakrabban csapatokba verődve rodeóznak, de olyan is akad, hogy valaki egyedül vagy épp másodmagával pattan nyeregbe. A Synergie-Officiers rendőrszakszervezet egy olyan videót tett fel a Twitterre, amelyen két botcsinálta sofőr ügyetlenkedik egy robogóval. Ezzel kapcsolatban elmondták, hogy ezek a tapasztalatlan motorosok gyakran sokkal veszélyesebbek rutinosabb társaiknál, erről tanúskodik az elmúlt pár hét sok súlyos balesete is – írja a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.