Az Orbán-jelenség a bolgárok szemszögéből

A Kairosz Kiadó kiadásában magyarul is megjelent Georgi Markov könyve Orbán Viktorról.

Forrás: MTI2020. 06. 30. 10:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kairosz Kiadó kiadásában magyarul is megjelent Georgi Markov bolgár politikus könyve Orbán Viktor magyar miniszterelnökről Az Orbán-jelenség címmel. – Szeretem Orbán Viktort, mert szeretem Magyarországot – írja a szerző, aki vállalja a magyar kormányfő iránti szimpátiáját, és górcső alá veszi az Orbán-kormány elmúlt tíz évben elért legfőbb sikereit, gazdaság- és családpolitikáját. Markov politikai fenoménnek nevezi Orbán Viktort, amiért harminc éven át folyamatosan képviselőnek választották, négyszer miniszterelnöknek, és tíz éve kormányoz kétharmados többséggel. A szerző bemutatja Orbán Viktor politikai pályafutását, ismerteti leghíresebb mondásait, véleményét a liberális és illiberális demokráciá­ról, bemutatja harcát Európa keresztény értékeinek megőrzéséért, küzdelmét a brüsszeli bürokratákkal, az Európai Parlament balliberális szárnyával és a Soros-birodalommal.

Az egykori alkotmánybíró Georgi Markov ma a legnagyobb bolgár kormánypárt, a jobboldali Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért parlamenti képviselője, az egyetlen honatya, aki tagja volt a rendszerváltás utáni alkotmányozó nemzetgyűlésnek. Szókimondása és szellemessége miatt rendszeresen szerepel mind a baloldali, mind a jobboldali médiában. Markov szerint Orbán Viktor annyira népszerű Bulgáriában, hogy ha indulna a választásokon, csak egy „Szervusz!”-t kellene mondania, és máris bejutna a parlamentbe. Markov könyve Bulgáriában kirobbanó sikert ért el, több városban rendeztek író-olvasó-találkozókat, ahol tömött sorokban várakoztak a dedikálására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.