Orbán Viktor Budapesten fogadta Geert Wilderst

A miniszterelnök Budapesten tárgyalt a holland ellenzék vezéralakjával.

Magyar Nemzet
2020. 07. 31. 12:41
null
Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta a holland ellenzéki politikust 2020 nyarán. Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktorral Budapesten tárgyalt a holland ellenzék vezéralakja, Geert Wilders. A miniszterelnök ezt „Egy kedves holland fickó” című képpel közölte a Facebook-oldalán.

http://

A bevándorlásellenes Szabadságpárt vezetője szintén posztolt a budapesti találkozóról. Mint azt írta, nagyszerű politikusnak tartja a magyar miniszterelnököt, akivel ezúttal is sokat beszélgetett. Wilders eddig sem csinált titkot abból, hogy Magyarországon járva előszeretettel találkozik Orbán Viktorral. Mivel felesége magyar származású, a holland politikus gyakori vendég hazánkban.

http://

Wilders és a kormányfő tárgyalásának különleges témája lehetett az e havi EU-csúcs, ahol Orbán Viktor elmondása szerint leginkább Mark Rutte holland miniszterelnökkel küzdött meg az unió gigantikus pénzügyi csomagjával és annak feltételrendszerével kapcsolatosan. Erre utal a miniszterelnök bejegyzésének csipkelődős címe is.

 

Hollandiában a Rutte által kiharcolt pénzösszeg és maga az uniós csomag is kemény kritikát kapott az ellenzék részéről, kiváltképp a híresen euroszkeptikus Wilderstől. Jövőre az országban parlamenti választásokat tartanak, ezért egyáltalán nem volt mindegy, hogy a liberális miniszterelnök milyen üzlettel tér haza Hágába.

A jelenlegi közvélemény-kutatások szerint egyébként a Szabadságpárt tartja hosszú évek óta bebetonozott helyét a népszerűségi listákon, és továbbra is a Benelux állam második leginkább támogatott pártja a miniszterelnök liberális néppártja mögött. Rutte pártját a hollandok huszonkettő, Wilderséket pedig közel tizenkét százalékuk favorizálja.

 

[embed]https://twitter.com/EuropeElects/status/1287309703450693632[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.