Hasznos vita volt, az álláspontok teljesen letisztultak

Orbán Viktor Belgrádban újságíróknak azt mondta, az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba.

Forrás: MTI2021. 07. 08. 11:18
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor kormányfõ nyilatkozik a közmédiának a belgrádi repülõtéren Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor úgy értékelt: „Hasznos vita volt, az álláspontok teljesen letisztultak. Minden világos és érthető:

az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket beengedjük az iskolákba és az óvodákba”

– mondta.

Orbán Viktor kormányfő nyilatkozik a közmédiának a belgrádi repülőtéren
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Magyarország ezt nem akarja” – szögezte le. „A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Az európai alapszerződések szerint nyilvánvalóan a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.”

„Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója”

– jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve: „akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.