Orbán Viktor: Lelki alapjai is vannak a magyar–szlovén kapcsolatoknak

A stratégiai jelentőségű, hosszú távú együttműködést megalapozó kérdések vannak az asztalon Szlovéniával – hangsúlyozta a kormányfő.

Forrás: MTI2020. 09. 01. 13:16
JANSA, Janez; ORBÁN Viktor
Bled, 2020. szeptember 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Janez Jansa szlovén miniszterelnök (j) emléklapot ad át a koronavírus-járvány elsõ hulláma során nyújtott magyar segítségért Orbán Viktor miniszterelnöknek a szlovéniai Bledben 2020. szeptember 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A stratégiai jelentőségű, hosszú távú együttműködést megalapozó kérdések vannak az asztalon Szlovéniával, és ezeknek a megoldását elindították – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának kedden a szlovéniai Bledben.

A kormányfő tárgyalt Janez Jansa szlovén miniszterelnökkel, majd a megbeszélésről beszámolva kiemelte: kell még néhány hónap, hogy kialakítsák a megoldások végső formáját, de hosszú távon is számíthatnak arra, hogy őszinte jószomszédi kapcsolatot tudnak kiépíteni Magyarország és Szlovénia között.

Hangsúlyozta: ennek a „lelki alapját” a koronavírus-járvány idején Magyarország által Szlovéniának nyújtott segítségen túl a nemzeti közösségek jelenthetik. Megjegyezte: a magyar–szlovén kapcsolatok alaphangja ma sokkal jobb, mint korábban bármikor.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.