Orbán Viktor levélben gratulált az új román kormányfőnek

A magyar miniszterelnök biztosította román partnerét, hogy számíthat a magyar kormány támogatására.

Magyar Nemzet
2020. 12. 24. 14:43
null
Forrás: facebook.com/orbanviktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Florin Cîțunak Románia miniszterelnökévé választásához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

„Meggyőződésem, hogy Románia és Magyarország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködése az előttünk álló években jelentősen hozzájárulhat országaink fejlődéséhez, az Európai Unió gazdasági erejének gyarapodásához, és állampolgáraink jólétéhez”

– írta Orbán Viktor. Kifejezte örömét, hogy az új koalíciós kormányban fontos szerepet kaptak a Romániában élő magyar kisebbség képviselői.

Orbán Viktor és Kelemen Hunor találkozója még 2019-ben.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

„Kívánom, hogy közös erővel sikerüljön megvalósítani kormányprogramjuk minden elemét. A magam részéről szeretném biztosítani, hogy az országaink közötti kapcsolatok fejlesztésében, nemzetközi együttműködésünkben és közös céljaink elérésében számíthat kormányom támogatására” – fogalmazott gratuláló levelében Orbán Viktor.

Ahogy azt a Magyar Nemzet is megírta, tegnap bizalmat szavazott Florin Cîțu kormányának a bukaresti parlament. A hárompárti jobbközép koalíció legkisebbik tagja,

a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel, Cseke Attila közigazgatási, fejlesztési miniszterrel, Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi, erdészeti tárcavezetővel, valamint Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszterrel erősíti a bukaresti kabinetet, amelynek programjában a nemzeti kisebbségek jogállását szabályozó törvény elfogadása is szerepel.

Florin Cîțu, románia új miniszterelnöke Fotó: Reuters/Inquam Photos/George Calin

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.