Régi szövetségeseit tömi ki pénzzel Soros György

Hatalmas pénzösszeggel veszi fel a harcot Soros György amerikai tőzsdespekuláns a faji megkülönböztetés ellen. A Nyílt Társadalom Alapítványok által bejelentett támogatást a Soros-hálózat egyik prominens tagja is élvezheti.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 15. 15:05
Billionaire investor George Soros is awarded the Schumpeter Prize in Vienna
HUNGARY-SOROS/ Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn jelentették be a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF), hogy 220 millió dollárt fektetnek a rasszok közötti egyenlőség támogatásába.

Az OSF honlapján megjelent közlemény szerint az összeg nagyobbik részéből, 150 millió dollárból a következő öt évben olyan polgári jogi és egyenlőségi csoportokat támogatnak, mint a Black Voters Matter, az Equal Justice Initiative, a Circle for Justice Innovations, illetve a Repairers of the Breach.

A közleményben idézik Alexander Sorost, a tőzsdespekuláns fiát is, aki szerint „ezek a befektetések képessé teszik a fekete közösség vezetőit arra, hogy újraképzeljék a rendőrséget, megszüntessék a tömeges bebörtönzést, és eltöröljék a lehetőségek előtt álló akadályokat, amelyek már régóta az egyenlőtlenség forrásai”.

A fennmaradó hetvenmillió dollárt arra szánják, hogy azonnali erőfeszítéseket tegyenek a faji igazságosság elősegítése érdekében.

Az OSF közleményének végén szerénytelenül azt is megjegyzik, hogy az elmúlt években az alapítványok segítettek elindítani a Campaign for Black Male Achievement nevű mozgalmat, amelyre húszmillió dollárt költöttek az évek során. Továbbá ötvenmillió dollárral segítették az American Civil Liberties Union nevű nonprofit szervezet kampányát is, amely a tömeges bebörtönzés csökkentésére irányult.

A közleményben nevesített szervezetek közül legalább egy nem ismeretlen Sorosék előtt.

Az Equal Justice Initiative már 2017-ben másfél millió dolláros támogatást kapott az OSF-től. Ez a szervezet egyébként nagyon felkapott lett az elmúlt időben, több híresség és világcég is komoly összegekkel támogatta, illetve jelentett be együttműködést vele.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook júniusban jelentette be, hogy partnerséget kezdeményeznek az Equal Justice Initiative-vel. A Google 25 millió dolláros hirdetési jóváírást nyújt mások mellett ennek a szervezetnek. George Clooney pedig 500 ezer dollárt adományozott a szervezetnek, „a hősies erőfeszítései tiszteletére”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.