Saját szabályait sem követi Trudeau

A liberálisok poszterfiúját saját felesége, Sophie Grégoire Trudeau „leplezte le”.

2020. 04. 14. 18:34
null
Forrás: Instagram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében bevezetett hatósági intézkedések újra felszínre hozták a társadalmi elit felsőbbrendűségét. Pontosabban azt, hogy ők nem ugyanazokkal a szabályokkal játszanak, mint mindenki más. Még akkor sem, ha mindenki mást a szabályok követésére szólítanak fel – írt a kanadai Toronto Sun című lap publicistája, miután kiderült: Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és családja az ünnepi hétvégét nem az ottawai otthonukban, hanem vidéki házukban töltötték. A liberálisok poszterfiúját egyébként saját felesége, Sophie Grégoire Trudeau „leplezte le” azzal, hogy az Instagram képmegosztó portálon egy fotót tett közzé a kanadai fővárostól mintegy 25 kilométerre lévő, Québec tartományban található Harrington-tó-parti házukból.

A fotó országszerte nagy felháborodást váltott ki, Trudeau ugyanis múlt pénteken egy komoly hangvételű beszédet intézett a kanadaiakhoz, amelyben arról is beszélt: ez a hétvége nagyon más lesz, hiszen mellőzni kell a családlátogatásokat, mindenkinek otthon kell maradnia, és még a nagy családi vacsorát és a tojásvadászatot is Skype-on keresztül kell lefolytatni a nem egy háztartásban élők között. Theresa Tam, a kanadai közegészségügyi főtisztviselő egyébként múlt héten óva intette a lakosokat attól, hogy a hosszú hétvége alatt felkeressék vidéki házaikat. Az észak-amerikai országban a regisztrált fertőzöttek száma megközelíti a 26 ezret, a halálos áldozatok száma azonban egyelőre nem érte el a 800-at. A legfertőzöttebb tartomány ugyanakkor nem a Torontót és a fővárost is magába foglaló Ontario, hanem Québec: a kevesebb mint 9 milliós francia ajkú tartományban több mint 13 ezer fertőzöttet regisztráltak, és az országban elhunytak több mint fele is innen származik. A tartományok közötti mozgás egyébként szintén korlátozva van: az Ontario és Québec tartományt egymástól elválasztó Ottawa-Gatineau határ múlt hét óta hatósági blokád alatt van, a kanadai miniszterelnököt azonban ez sem akadályozta meg a hétvégi kiruccanásban.

A konzervatívok vezetője, Andrew Scheer szintén sajátosan értelmezte a nélkülözhetetlen utazásokon felül minden más mozgást korlátozó intézkedéseket: feleségével és gyermekeivel, illetve két másik képviselővel ugyanis egy kormányzati gépen utaztak az ország nyugati részéből Ottawába. Az érvelés szerint ugyanakkor ez volt az egyetlen módja annak, hogy részt vehessenek a parlament alsóházi ülésének rendkívüli szavazásain anélkül, hogy kereskedelmi repülőjáratokat kellene igénybe venniük. A kormány egyébként több járatot is indított szerte az országba, hogy összegyűjtse és Ottawába vigye a képviselőket és szenátorokat a vészhelyzeti ülések miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.