Sokáig azt gondoltuk, hogy ez csak egy erősebb influenza

Az is nagy kérdés, hogy az országunk elég erős-e ahhoz, hogy mindenkiről gondoskodjon, vagy úgy járunk, mint Olaszország?

2020. 03. 19. 9:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiváltságos helyzetből vagyok szemtanúja annak, ahogyan a vírus letarolja Európát, hiszen a kommunikációs szakmában dolgozva az otthonról dolgozás gördülékenyen megy. Sokáig azt gondoltuk mindenütt, hogy ez csak egy erősebb influenza, de aztán a felgyorsuló olaszországi események bebizonyították, hogy nagyot tévedtünk. Itt, Portugáliában az emberek egyáltalán nem aggódtak mindaddig, amíg a kormány el nem kezdett korlátozó intézkedéseket bevezetni.

A nagyobb városokban élők most félnek, a jövőjüket illetően pedig bizonytalanok. Az utcák üresek, az emberek többsége tudja, hogy az a legjobb, ha mindenki otthon marad. Ez persze rengeteg időt szabadít fel az azon való gondolkodásra, hogy ennek az egésznek milyen gazdasági következményei lesznek mind egyéni, mind állami szinten. Hiszen az otthon maradás miatt sok munka fog megszűnni. Aztán az is nagy kérdés, hogy az országunk elég erős-e ahhoz, hogy mindenkiről gondoskodjon, vagy úgy járunk, mint Olaszország? Ágyak és lélegeztetőgépek nélkül maradunk? Sokan tartanak ettől, hiszen Portugália nem erős.

 

...

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.