Sokkoló szavak Hasogdzsi megölésekor

Mártonffy Attila
2019. 09. 12. 16:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daily Sabah című török napilap közzétette annak a vérfagyasztó hangfelvételnek az átiratát, amely a Dzsamal Hasogdzsi szaúdi újságíró tavaly októberi meggyilkolása előtt és közben, Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán lezajlott beszélgetést tartalmazza. A dokumentumot a török titkosszolgálat bocsátotta a lap rendelkezésére.

A Washington Post Egyesült Államokban élő és a szaúdi rendszert bíráló munkatársa házassági dokumentumok beszerzése miatt ment a főkonzulátusra, ahol már várta egy tizenöt tagú különítmény. Ennek vezetője, Maher Abdulaziz Mutreb közölte az újságíróval, hogy vissza kell ­vinniük Rijádba. Hasogdzsi azzal védekezett, hogy nem folyik ellene eljárás. A gyilkosság előtt Mutreb felszólította áldozatát, üzenjen a fiának. Miután az újságíró ezt megtagadta, elkábították. Ezután fél órán keresztül csak egy csontfűrész hangja hallatszik.

Mutreb még Hasogdzsi érkezése előtt azt kérdezi a jelen lévő törvényszéki orvostól, az újságíró testét be lehetne-e tenni egy zsákba, mire azt a választ kapta, hogy nem. Viszont az orvos közölte, hogy szakmájánál fogva tetemekkel foglalkozik, és nagyon jól tud darabolni. Azt is közölte, hogy munka közben rendszerint zenét hallgat, kávézik és cigarettázik. Majd azt tanácsolta, hogy a testrészeket csomagolják bőröndbe, s juttassák ki az épületből. Ez vélhetően meg is történt, a test azóta sem került elő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.