Soros Györgyöt bírálta, lekeverte a Fox News – videóval

Soros György vagyonával akarja megreformálni az amerikai igazságszolgáltatást, mégpedig úgy, hogy minél nagyobb teret kapjanak a baloldali beállítottságú kerületi ügyészek – erről beszélt Newt Gingrich, az amerikai képviselőház volt elnöke a minap a Fox News hírcsatornán, amikor a Trump-pártiként beállított csatorna egyszerűen lekeverte a neves republikánust.

Magyar Nemzet
Forrás: Newsmax, Breitbart2020. 09. 18. 12:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éles kritikával illették az Egyesült Államok politikai jobboldaláról a Trump-párti televízióként elhíresült Fox Newst, miután a csatorna lekeverte Newt Gingrich korábbi amerikai kongresszusi képviselőt, a képviselőház egykori elnökét. Gingrich épp arról beszélt, hogy

Soros György miképp pumpál dollármilliárdokat az amerikai igazságszolgáltatásba, így segítve elő többek között baloldali ügyészek erőpozícióját. Utóbbiak rendőrellenesek, nem hajlandók a bűnelkövetők bebörtönzésére, ami a demokrata vezetésű városok biztonságának látványos romlásához vezet.

– Épp tegnap engedtek szabadon valakit, akit két gyilkosságért is keresnek New Yorkban – mondta Gingrich, aki nem fejezhette be a gondolatmenetet, mert a két másik vendég, Melissa Francis és Marie Harf politikai elemzők a szavába vágtak, majd a műsorvezető, Harris Faulkner le is keverte a neves republikánust. Francis szerint „nem biztos, hogy ebbe a beszélgetésbe bele kellene keverni Sorost”, amire kollégája, Harf élő adásban csak úgy felelt: „Egyetértek Melissával” A botrányos beszélgetésről készült videót rengetegen osztották meg az interneten.

A Fox szerint ez csak egy apró incidens volt

A Fox News tegnap kénytelen volt reagálni. A Gingrichet lekeverő műsor házigazdája, Harris Faulkner apró incidensnek nevezte az esetet. Egyúttal beismerte, hogy a „szeretett és tisztelt” politikus mondanivalóját félbevágták, pedig a csatorna igenis törekszik az őszinte és nyitott párbeszédre.

Közben Dick Morris jobboldali politikai elemző, egykori kampánystratéga a Newsmax csatorna műsorán nevezte megdöbbentőnek a történteket. Szerinte

Soros lényegében be akarja dönteni az amerikai igazságszolgáltatást, így kulcsfontosságú lenne, hogy a Gingrichéhez hasonló vélemények meghallgattassanak.

 

Az amerikai Breitbart cikke az esettel összefüggésben kiemeli: már 2018-ban ismert volt, hogy a milliárdos „progresszív” ügyészeket pénzel, főként Észak-Kaliforniában. Értesüléseik szerint országszerte legalább huszonegy olyan kerületi ügyész van, akik biztosan Soros kottájából játszanak. Akadnak olyan esetek is, ahol a spekuláns egyszerű baloldali aktivistáknak segített pozícióba kerülni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.