Szánthó Miklós: a migráció kérdése elválasztja a németeket és a V4-eket

A gazdasági ügyek összekötik Németországot a V4-ekkel, a migráció kérdése azonban elválasztja – mondta Szánthó Miklós a Pozsonyban tartott csúcsról. Az Alapjogokért Központ igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában hangsúlyozta, ez a gazdasági együttműködés kiemelt jelentőségű.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 08. 16:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországot és a V4-eket az uniós tagságon kívül a gazdasági együttműködés is összeköti, ami kiemelt jelentőségű – jelentette ki Szánthó Miklós.

Kifejtette: ha összevetjük a francia-német külkereskedelmet, a német-V4-ek közötti kereskedelmi számokkal, akkor azt látjuk utóbbi 50 százalékkal magasabb.

Ahogy a miniszterelnök is utalt rá, hogy milyen típusú demokráciát képzelünk el magunknak, annak fontos szempontja, hogy pártoljuk-e a multikulti társadalmat vagy sem. Ez a kérdés pedig továbbra is elválasztja a németeket és a V4-eket egymástól.

Angela Merkelnek szegeztek egy kérdést a Lengyelország elleni hetes cikkellyel kapcsolatban, a német kancellár azonban nem válaszolt rá.

Szánthó Miklós elmondta, a németeknek nem érdekük, hogy ezt a témát napirenden tartsák. Ez bizonyítéka annak, hogy igenis mondvacsinált okok mentén azon országok ellen, amelyek a migrációt elutasítják, megpróbálnak jogiasnak álcázott de valójában politikai eljárásokat indítani.

A gazdasági ügyek összekötik Németországot a V4-ekkel, a migráció kérdése azonban elválasztja – emelte ki.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.