Tizenkettőre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Franciaországban

Forrás: MTI2020. 02. 16. 18:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkettőre emelkedett a COVID-19-nevű új koronavírussal megbetegedettek száma Franciaországban. Az újabb beteg egy brit állampolgárságú férfi, aki abban a faházban lakott pár napig a francia Alpok egyik síterepén, Contamines-Montjoie-ban, ahol a múlt hétvégén öt megbetegedést regisztráltak.

A francia egészségügyi minisztérium közleménye szerint a beteg múlt szombat óta egy lyoni kórházban van elkülönítve. Az elmúlt héten naponta tesztelték, amely szombaton először pozitívnak bizonyult, de állapota nem ad okot aggodalomra, jól van.

A 12 franciaországi fertőzöttből hatan egy csoport tagjai, valamennyien brit állampolgárok és a Contamines-Montjoie-i faházban kapták el a vírust egy Szingapúrból érkezett brit állampolgártól.

A 12 beteg közül négyen már meggyógyultak, elengedték őket a kórházból, egy idős kínai turista meghalt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.