Tovább javul Boris Johnson állapota

Egy nap alatt többen haltak meg az Egyesült Királyságban, mint a járvány alatti csúcson Olaszországban.

2020. 04. 11. 10:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy nappal azután, hogy intenzív osztályra került, Boris Johnson csütörtöktől ismét normál ellátásban részesül a londoni St. Thomas kórházban. A brit miniszterelnök állapota folyamatosan javul, pénteken már a rövid sétákat is tehetett, tájékoztatott pénteken a brit miniszterelnöki sajtóiroda. Az 55 éves politikus ennek ellenére még kórházban marad, hiszen a brit kormányfőt koronavírus-fertőzéssel kezelik, írta a brit Independent hírportál.

Miközben a koronavírussal megfertőződött brit miniszterelnök állapota folyamatosan javul, Nagy-Britanniában egyre rosszabb a helyzet: a The Daily Star brit hírportál azt írja, a péntek este összesített adatok szerint a szigetországban most először többen haltak meg egy nap alatt, mint a járvány alatti csúcson Olaszországban. Egyetlen nap alatt ugyanis 980-an haltak meg a koronavírus következtében, erről tájékoztatott a brit egészségügyi miniszter, Matt Hancock.

A Johns Hopkins Egyetem statisztikája alapján jelenleg 65 883 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván Nagy-Britanniában, az elhunytak száma 7 993. Olaszországban eddig 143 626-an fertőződtek meg és 18 279 a halottak száma.

A Downing Street szóvivője közölte: Boris Johnson gondolatban azokkal van, akiket ez a szörnyű betegség sújt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.