Omega és Nazareth koncert lesz november 8-án a Sportarénában

Kóbor János elmondta, hogy november 8-án a Nazareth 20 órakor kezd a Sportarénában és 50 percet játszik, ezután lép színpadra az Omega, amely kétórás koncertet ad és 23-24 dalt ad elő.

Forrás: MTI2019. 11. 04. 21:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűzvihar című idei turnéja anyagával lép fel az Omega együttes november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában. A legendás zenekar előtt egy másik kiváló csapat, a skót Nazareth melegít be.

„Régóta ismerjük egymást, az elmúlt években több közös németországi koncertünk volt. A Nazareth 51 éve alakult, mi hat évvel korábban, ők a hetvenes évek végéig voltak aktívak és később újjáalakultak, de mindig is hard rockot játszottak. Mi az elmúlt évtizedekben számos alkalommal váltottunk stílust, és a mai kornak is meg akarunk felelni” – fogalmazott Kóbor János, az Omega énekese az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

A Dunfermline skót városból 1968-ban indult Nazareth-ben az egykori alapítók közül ma már csak a 73 éves Pete Agnew basszusgitáros szerepel. A szintén alapító énekes, Dan McCafferty 2013-ban egészségügyi okokból visszavonult az aktív zenéléstől, helyét a walesi Carl Sentance vette át, aki korábban a Krokusban is énekelt. A Nazareth-ben Jimmy Murrison 1994 óta gitározik, a dobokon játszó Lee Agnew (a basszusgitáros fia) 1999 óta tag.

Kóbor János elmondta, hogy november 8-án a Nazareth 20 órakor kezd a Sportarénában és 50 percet játszik, ezután lép színpadra az Omega, amely kétórás koncertet ad és 23-24 dalt ad elő. „A Nazareth-tel a koncert előtti napon lesz egy közös próbánk, majd meglátjuk, melyik dalt fogjuk együtt előadni”.

Az énekes beszámolt arról, hogy jövőre tervezik megjelentetni Testamentum című új anyagukat, idén pedig Tűzvihar című műsorukkal turnéznak. Mint elhangzott, számos vidéki sportcsarnokban, illetve szabadtéri rendezvényen adtak koncertet, a budapesti fellépés ötlete tavasszal jött.

„Rajtunk kívül a Rolling Stones az egyetlen, amelyik ilyen régóta, 1962 óta folyamatosan zenél. Ők azonban egy stílust képviseltek mindig, mi pedig időről időre kísérleteztünk” – szögezte le Kóbor János. Kitért arra, hogy jó kapcsolatban vannak a szintén nagyon régóta, 1965 óta létező német Scorpionsszal, az 1974 óta zenélő svájci Krokusszal vagy az 1967 óta játszó amerikai Creedence Clearwater Revivallel, amellyel idén tavasszal Gyulán együtt léptek fel.

Az Omega, minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara 1962-ben alakult. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhét stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg.

A zenekarban 1971 óta játszik együtt négy jelenlegi tag, Kóbor János énekes, Molnár György gitáros, Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos, mellettük Szekeres Tamás gitáros és Szöllősi Kati basszusgitáros zenél hosszú évek óta az Omegában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.