időjárás 14°C Bulcsú 2023. június 4.
logo

Spanyol állami kitüntetést kapott Elekes Botond

MTI
2020.09.25. 19:39
Spanyol állami kitüntetést kapott Elekes Botond

Spanyolország királya, VI. Fülöp a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést adományozta Elekes Botondnak, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatójának.

A magas rangú kitüntetést VI. Fülöp Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország magyarországi nagykövetének javaslatára adományozta Elekes Botondnak – közölte az MTI-vel pénteken a Spanyol Nagykövetség.

A közlemény szerint az Uránia Nemzeti Filmszínház vezetője a budapesti Spanyol Nagykövetség épületében rendezett ünnepség keretében vehette át a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést szeptember 17-én Anunciada Fernández de Córdovától.

Az általa vezetett filmszínház ad otthont az évente megrendezett Spanyol Filmhétnek is
Fotó: Havran Zoltán

A nagykövet a laudációban kiemelte, hogy Spanyolország így kívánja elismerni Elekes Botond munkásságát és a spanyol kultúra magyarországi megismertetéséhez nyújtott támogatását. Az általa vezetett Uránia Nemzeti Filmszínház ad hagyományosan otthont az évente megrendezett Spanyol Filmhétnek, valamint a tavalyi évben először, nagy sikerrel megrendezett magyar–spanyol írótalálkozónak is.

Elekes Botond tanácsai és iránymutatása számos alkalommal segítették a nagykövetség egyéb kulturális programjának sikeres megvalósítását is – emlékeztetett a közlemény szerint Anunciada Fernández de Córdova.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.