Stefan Lengyelről nevezi el új ösztöndíját a MOME

Megújulásának részeként a hallgatóknak nyújtott támogatásait is jelentősen növeli a MOME. Az egyetem kiválósági ösztöndíja mostantól Stefan Lengyel nemzetközi szinten elismert magyar formatervező nevét viseli – tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 9:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2020-tól alapítványi formában működik. Mint írják a MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány a megújulás egyik fontos lépéseként jelentősen növeli a hallgatói támogatásokat.

A kiválasztás alapját a teljesítmény képezi majd, a megújult ösztöndíj a Stefan Lengyel kiválósági ösztöndíj nevet viseli.

 

Stefan Lengyel (Lengyel István) 1937-ben született Budapesten
Fotó: MOME

Stefan Lengyel a MOME jogelődjének számító Iparművészeti Főiskolán diplomázott. Nevéhez fűződik a magnetofon és a Ganz csuklós villamosának megtervezése, munkáit harminc alkalommal honorálták szakmai díjakkal. Magyarország mellett Németországban, Finnországban, Japánban, az Egyesült Államokban, Olaszországban és Tajvanon is dolgozott. Volt az Esseni Egyetem és a MOME formatervező tanszékének a vezetője, tanítványai ma világcégek vezető szakemberei. Ő hívta életre a MOME és a Mercedes-Benz együttműködését, aminek keretében a magyar hallgatók csaknem húsz éve tervezik a jövő autóit Budapesten. 2008-ban Lengyelt a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki – részletezi a közlemény.

Stefan Lengyel 2015-ben
Fotó: MOME

„Stefan Lengyel életműve nem csupán hallgatóink számára mutat kiváló példát, de megtestesíti a jövő egyetemének innovatív, ambiciózus karakterét is. Szellemiségének erősítése a MOME hosszú távú sikerének egyik fontos építőköve” – idézi a közlemény Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnökének szavait.

A Közlekedési Múzeum 25 perces, dinamikus és számos archív felvétellel kiegészített rövidfilmje Stefan Lengyel nemzetközileg elismert ipari formatervezőről itt tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.