Az Erdélyért vívott tordai csata hőseit mutatják be (videóval)

A film öt korabeli magyar hős életútján keresztül vezet minket végig a történelmi korszakon.

Magyar Nemzet
2021. 08. 13. 18:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második világháború idejét az elhallgatott és csaknem elfeledett 1944-es tordai csatán keresztül mutatják be a Patrióták, amely a hadtörténészek szerint honvédségünk legszebb fegyvertényének nevezhető. 

1944 szeptemberében, a román átállást követően a magyar honvédek Erdélyért és a magyar földért vívták harcukat halált megvető bátorsággal, amely során a magyar erők nagy sikereket értek el. 

A film öt korabeli magyar hős életútján keresztül vezet minket végig a történelmi korszakon. 

Nem elsősorban a hadi eseményeket veszi górcső alá, hanem a korszak tágabb összefüggéseit is bemutatja, így a bécsi döntések következtében visszatért országrészek magyarjainak örömét, az ország háborús kényszerhelyzetét és a szovjet kommunisták jelentette veszélyt. Az Ősök és hősök produkció az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.