Reagált a Spirit Színház az erőszakkal vádolt igazgatójuk ügyére

Szerintük megalapozatlan rágalmaknak adott hitelt a FESZ.

Magyar Nemzet
2021. 08. 11. 13:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnap lapunk is beszámolt arról, hogy verbális abúzus, fenyegetés és kisebb fizikai erőszak miatt jelentették fel Perjés Jánost, a Spirit Színház alapító-tulajdonosát. A Blikk szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, de a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) kizárta őt és a Spirit Színház Nonprofit Kft.-t a tagjai közül. 

A Spirit Színház ma az alábbi közleményt adta ki: 

„Sajnálatosnak és elgondolkodtatónak tartjuk, hogy a FESZ, mint szervezet, és melynek képviselői tíz év alatt egyszer sem tisztelték meg a színházat jelenlétükkel, megalapozatlan rágalmaknak hitelt adva megpróbál hatóságként fellépni és kész tényként tálal anonim feltételezéseket. Célzott hadjáratnak tartjuk, ami különösen romboló egy covid járvány idején, amikor a magánszínház a létéért, és a felvállalt kulturális küldetéséért küzd. 

Amennyiben bármely pont, amit feltételeznek, valós lenne, akkor a benne szereplők hivatalos útra terelték volna,

nem egy olyan szervezet képviselői elé, akik esetlegesen döntéshozók pályázatok elbírálásánál, ami enyhén szólva aggályos.”

 

(A borítóképen Perjés János látható. Forrás: Deszkavizio.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.