Háromnapos szilvaünnep a régi Magyarország mértani közepén

„Minden, ami szilva” – ezzel a jelmondattal csábít Szarvas gasztrokulturális fesztiválja. A XXIII. Szilvanapok szeptember 10. és 12. között várja a szilvás ételek kedvelőit, valamint azokat, akik szívesen töltenének el egy szórakoztató hétvégét a Körös parti kisvárosban.

Magyar Nemzet
2021. 09. 01. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromnapos fesztiválon minden a hungarikummá érett pazar gyümölcsről, a szilváról fog szólni. Minden korosztály kedvére válogathat a sokrétű zenei kínálatból, titkos szilvás receptekből, minősített szilvapálinkákból, kézműves szilvás sörökből meg persze a rézüstökben rotyogó szilvalekvárokból is. 

Csasztvan András, a szilva ünnepének megálmodója nagyon örül, hogy idén újra szilvázhatunk, hiszen a tavalyi évben a pandémia megakadályozta a rendezvény létrejöttét. A programok péntek délután egy felvonulással veszik kezdetüket, majd koncertekkel és különleges hagyományőrző programokkal folytatódik a vasárnapi szilvabúcsúztató zárásig. 

Idén több mint 60 előadóművész ízleli meg a szarvasi Szilvanapok hangulatát és nyitja meg az őszt. A fesztiváligazgató szerint érdemes felkeresni a tematikus udvarok helyszíneit is, ajánlatos kitérő lehet a Kölyök udvar, a Kézművessörök udvara, a Borudvar, Korona katlan vagy épp a Zebra Club. A szilvanapi Látványkonyha, a Lekvárosok utcája és a Sütisor pedig az ínyenceknek tartogat kihagyhatatlan élményeket.

A háromnapos szeptemberi eseményen Békés megye legjobb szakácsai, cukrászai is jelen lesznek, akik egytől egyig rajonganak ezért a csodálatos gyümölcsért. A szilvanapi látványkonyhát ebben az évben is kötelező lesz meglátogatni, ahol Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz-díjas olimpiai aranyérmes mesterszakács fog alkotni.

A gasztrofesztiválon a szilvás desszertek is főszerepet kapnak egy receptverseny keretében, ahol Szarvas kedvenc szilvás süteményeit keresik.  

Bővebben a www.szilvanapok.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.