időjárás 1°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Öröm a zenekutatás

Magyar Nemzet
2021.09.20. 16:02
Öröm a zenekutatás

Internetes kutatást indított az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány azzal a céllal, hogy a könnyűzenei oktatás kihívásait, új lehetőségeit, jövőjét feltérképezzék. A téma azért is aktuális, mert a koronavírus-világjárvány okozta lezárások, a jelenléti oktatás korlátozása új kihívások elé állította a könnyűzene tanítását. Oktatók, zenészek és más érdeklődők elképzeléseit, tapasztalatait is várják a témával kapcsolatban. Az eredményeket egy konferencián ismertetik októberben.

Október 15-ig lehet kitölteni a magyarországi könnyűzenei tanulás és gyakorlás helyzetével, lehetőségeivel kapcsolatos kérdőívet. A néhány perc alatt megválaszolható kérdőív teljesen anonim, önkéntes, az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak. – Ilyen specifikus, kifejezetten a könnyűzenére koncentráló munka még sosem készült itthon. Az eredmények alapján szeretnénk megvizsgálni az intézményes könnyűzenei oktatás lehetőségeit – mondja Andrásik Remo, az Öröm a Zene Nonprofit Kft. igazgatója. A pontos eredmény és a kérdőív a https://winwinwin.hu/oromazene-online/ címen érhető el. 

Azért fontos, hogy minél többen válaszoljanak az online kérdőívre, mert így kapható a legpontosabb eredmény, másrészt azért, mert ez a kutatás a szakmáról, annak jövőjéről szól. 

(A borítóképen Andrásik Remo. Forrás: Poptanítás blog)