Szalóki Ági: A hit a kulcs a legfőbb jóhoz

Éljünk annak a lehetőségével, hogy idén Magyarországon rendezik meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, hiszen ez minden magyarnak ajándék – mondta lapunknak Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas előadóművész, dalszerző, aki a világrendezvény hírnökeként igyekszik minél több emberhez eljuttatni a kongresszus hírét.

Zana Diána
2021. 09. 03. 6:45
Szalóki Ági
Budapest, 2012. augusztus 11. Szalóki Ági énekesnő táncol a magyar Besh o droM együttes koncertjén az OTP világzenei nagyszínpadon a 20. Sziget fesztivál 4. napján, 2012. augusztus 11-én a budapesti Hajógyári-szigeten. MTI Fotó: Nyikos Péter Fotó: Nyikos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években különösen sok támadás érte a kereszténységet és az egyházat is, éppen ezért Szalóki Ági római katolikus vallásúként kötelességének érzi a keresztény értékek képviseletét és terjesztését. Önmagát elkóborolt bárányként jellemzi, aki végül visszatért a nyájhoz. Mint mondja, a hitét soha nem hagyta el, azonban a vallása gyakorlásától egy időre eltávolodott. Fokozatosan talált vissza, és ma már azt tervezi, hogy bérmálkozással is megerősíti hitbéli elköteleződését. Ráadásul megtiszteltetésnek érzi, hogy a kongresszus hírnöke lehet. 
– Egyre inkább keresem a lehetőségét annak, hogy a Jóistenhez kapcsolódhassak, akár a Szentírás tanulmányozása, a szentmiséken való részvétel vagy az imádság által – mondta az énekesnő, aki túl kicsinek érzi magát ahhoz, hogy kinyilatkoztasson bármit a hitről, ugyanakkor Istent egész életében egyértelmű létezőnek érezte. Olyannak, aki szeretetet, reményt és mindenre választ ad, támaszt nyújt, és mindent betölt bizonyossággal, tehát maga „az út, az igazság és az élet”. 

– A hit kulcs ahhoz, hogy a lelkemmel tudjak kapcsolódni a legfőbb jóhoz, a Jóistenhez – fogalmazott az énekesnő. 

Szalóki Ági úgy véli: minden magyarnak  ajándék, hogy idén hazánk ad otthont annak a nemzetközi rendezvénynek, amely a világ összes római katolikus és keresztény hívőjét, valamint mindenkit egybehív, akiben megvan a nyitottság Istenre. Mint mondja, mindez lehetőség arra, hogy közösen, együtt éljük meg, erősítsük és juttassuk kifejezésre a hitünket. Az egyház több mint ezer éve működik Magyarországon, azonban Szalóki Ági szerint sokan nem tudják, hogy milyen tevékenységet végez, milyen értékek kapcsolódnak hozzá, pedig a több mint ezeréves Magyar Katolikus Egyháznak van súlya és méltósága, érdemes volna megismerni. Az énekesnő szerint mindaz, amit a kongresszus kínál, egy irányba mutat, mégpedig a Jóisten felé.
Az 52. Nemzeti Eucharisztikus Kongresszuson széles és sokrétű programkínálatból válogathatnak az érdeklődők; bemutatkoznak különböző keresztény szemléletű civil szervezetek, szerzetesrendek, vetítenek az egyházról szóló dokumentumfilmeket, ismertetnek könyveket, számtalan előadással is készülnek, valamint rendkívül gazdag kulturális kínálattal várják a közönséget. Szeptember ­11-én 10 órától, az eucharisztikus kongresszus családi napján Szalóki Ági is fellép a Margitszigeten. 

Ugyancsak szombaton, 16 órakor lép fel az énekesnő a KirályFeszt nevű első középkori, hagyományőrző fesztiválon is, a rákosmezei Királydombon. 

A tavaly nemzeti emlékhellyé nyilvánított területen tartották a középkorban a magyar országgyűléseket, többek között itt választották kormányzóvá Hunyadi Jánost. A KirályFeszt programja ITT elérhető.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.