időjárás 1°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

„Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?”

Magyar Nemzet
2021.10.22. 06:12 2021.10.22. 19:09
„Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?”

A Patrióták legújabb könyve, az önkényuralmi utca- és intézményneveket és azok mentegetőit leleplező „Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?” igazi csemege azoknak, akik szerint elfogadhatatlan a kettős mérce, és a világtörténelem legtömegpusztítóbb ideológiájáról ki kell mondani az igazságot.

Több évig tartó lelkes társadalmi munka eredményeként született meg a Patrióták kommunista utcanevek megváltoztatásáért indított akcióiról szóló kötete, amely a közelgő nemzeti ünnep alkalmából jelent meg. Már a puszta címadás is egyszerre provokál és elgondolkoztat:

mindenki tudja, hogy az ország egyik legnagyobb könyvtára ma is egy szélsőbaloldali terrorista nevét viseli, aki merényletet szervezett Tisza István miniszterelnök ellen. Hogyan lehetséges mindez?

És miért nem tesszük fel ezt a kérdést?

A kötet borítója. Forrás: Patrióták.hu

A kommunista utcanévjegyzék mellett – amely felsorolja a 2019-ben összeírt mintegy hétzáz önkényuralmi közterületet – a kötet egyik legnagyobb különlegessége a dicstelen kommunista névadók „lexikona”, röviden és tömören ismertetve azok életútját, akik ma az utcanévtáblákról figyelnek az utókorra. 

Emellett közismert publicisták, mint Mező Gábor, Pilhál György, Domonkos László, Vésey Kovács László, Pataki Tamás, Hetzmann Róbert írásai is megtalálhatók a Nemzeti Együttműködési Alap és a Miniszterelnökség által nyújtott pályázati forrásból megjelent könyvben.

A kommunista diktatúra áldozatai emlékének ajánlott kötet lerántja a leplet azokról az önkormányzatokról, amelyek ideológiai okokból vonakodnak átnevezni önkényuralmi elnevezéseiket, sőt még perre is mennek értük, ha nagyon muszáj. A „Nagyapa, ki volt Szabó Ervin?” látlelet a rendszerváltozás anomáliáiról, a felszín alatt velünk élő bolsevik nosztalgiáról, kendőzetlenül rámutatva a nyugati és a hazai szellemi életben egyaránt máig érvényesülő kettős mércére.

A 236 oldalas kötetnek nincs megszabott vételára, mivel a Patrióták nem végez értékesítési tevékenységet. Azoknak, akik legalább 3000 forint adománnyal segítik az egyesület munkáját, eljuttatják postán a könyvet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.