Kalandos munkájáról mesélt Huszárik Kata

Az M5 nézői vasárnap délután a Multiverzumban találkozhatnak immár három éve Huszárik Katával. A színésznő hálás a sorsnak, hogy az ismeretterjesztő, tudományos magazinban dolgozhat. Egyrészt sokat tanulhat belőle ő is, másrészt kíváncsi és bevállalós természete miatt felejthetetlen élményekben lehet része.

Forrás: MTVA2022. 02. 19. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közmédia nézői már régóta láthatják műsorvezetőként Huszárik Katát, az elmúlt három évben – színházi munkái mellett – a Multiverzumban találkozhatnak vele Sőregi Márk és Koltai Bori mellett. Huszárik Kata bevallotta, szereti feszegetni a határait, és számára a televíziós munka is egy ilyen próbatétel volt. 

Mindig azt gondoltam, hogy a televíziózás kaland az életemben, de amikor véget ért egy műsor, jött is a következő, és most most már úgy tűnik, kitartóan velem maradt ez a kaland

– mondta, hozzátéve, hogy nagyon megszerette ezt a világot, hiszen kíváncsi az emberekre és szeret velük beszélgetni.

Éppen ezért kedveli a megújult M5 kulturális csatorna beszélgetős műsorait, a Kontúr című szombat késő délután látható portréműsort is. Színházi emberként a művészetek is nagyon közel állnak hozzá, ezért nagy öröm nekia, hogy a csatorna a szerda este jelentkező Kunszt című magazinnal külön műsort szentel képzőművészeti értékeink bemutatásának. Szorosan kapcsolódik életéhez a filmezés is, a régi klasszikusokat kifejezetten kedveli, melyekkel a csatorna kínálatában rendszeresen találkozhatunk.

Huszárik Kata a vasárnap 18.10-től az M5 kulturális csatornán látható  Multiverzumról is beszélt, amelyből ő is rengeteget tanult. 

A magazin célja, hogy a kevésbé tudományos beállítottságú embereknek is érthető és élvezetes módon mutassa be a fizika, a kémia vagy akár a mikrobiológia vívmányait vagy keltse fel érdeklődésüket e témák iránt.

A forgatásoknak köszönhetően életre szóló élményekkel is gazdagodott. Legutóbb például bátorságát is próbára tehette, mikor egy artista fején, egy rúdon egyensúlyozott.

A cirkuszban forgattunk, és megkérdezték, kipróbálnék-e valamit. Ilyen esetekben mindig arra gondolok, ilyen lehetőség többször nem adódik az életemben, illetve kíváncsi is vagyok, ezért vállaltam. Egy cseh egyensúlyozó erőművész vállára másztam fel, a fejére tettek egy rudat, amelyre felkapaszkodtam, és a magasban egyensúlyoztam

– mesélte az izgalmas élményről.

Huszárik Kata az erőművész fejére tett rúdon egyensúlyoz (fotó: MTVA)

Huszárik Kata a témaválasztásban is segített már, például a február 20-án látható Multiverzum színekkel foglalkozó adása is az ő ötlete nyomán valósult meg. 

Az emberi színlátásról, úgy gondolom, keveset tudunk. Min múlik, hogy látjuk-e a színeket, mit jelent a színvakság vagy a színtévesztés, amelynek kiküszöbölésére egyébként már létezik egy speciális szemüveg

– árulta el Huszárik Kata a műsor aktuális témájáról.

Huszárik Kata cirkuszban átélt élményéről részleteket láthatnak IDE kattintva.

Borítókép: Stúdiófotó (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.