Közösséget erősítő rendezvény

A magyar közösségek megerősítése volt a célja a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának az utóbbi években, illetve az, hogy alkalmassá tegye ezeket a közösségeket arra, hogy hálózatba tudjanak szerveződni, és a megfelelő módon tudjanak válaszolni a kihívásokra – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a vajdasági Palicson, ahol megnyitotta az első alkalommal megrendezett Nyárhangoló fesztivált.

Magyar Nemzet
2022. 07. 07. 19:16
null
Forrás: Facebook/VM4K/Nyárhangoló Fesztivá
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy a nyári időszakban is népszerűsítse a kultúrát, és a Palicsi-tó partján biztosítsanak helyet a különböző irodalmi, zenei és közéleti programoknak.
Potápi Árpád János a megnyitón rámutatott arra, hogy egy ilyen rendezvény nemcsak bemutatkozási lehetőséget biztosít az együtteseknek, nemcsak egy kulturális seregszemle, hanem olyan esemény, amely a családok számára is vonzó lehet. A nemzetpolitikai államtitkárság azért támogatta a rendezvényt, mert ezzel is erősíteni tudja a vajdasági magyar közösséget. Hiszen egy-egy ilyen fesztivál – a nemzetpolitikai táborokhoz hasonlóan – meg tudja szólítani a térségben élő embereket.


Lovas Ildikó, a Nyárhangoló fesztivál főszervezője reményét fejezte ki, hogy népszerű lesz a kezdeményezés. Úgy fogalmazott, bízik abban, hogy az itt élők  elég nyitottak arra, hogy ha nem is ismernek egy-egy fellépőt, belehallgassanak az előadásába, és így talán kedvet kapnak olyan programokhoz is, amelyekről nem is gondolták volna, hogy kedvelni fogják. 
A Nyárhangoló fesztivál nyitónapjának sztárfellépője a Halott Pénz, de mellette más zenei fellépők is lesznek. Színpadra lép az Iszkiri zenekar, Herczku Ágnes, Ferenczi György és a Rackajam, az Eszter-lánc mesezenekar és a Romano Drom. A vasárnapig tartó rendezvényen azonban színházi, közéleti, kulturális, gasztronómiai, pszichológiai és természetvédelmi előadások is várják az érdeklődőket, de szerveznek helytörténeti sétát, különféle vetítéseket, könyvbemutatót is. 

Borítókép: A rendezvény sztárfellépője, a Halott Pénz (Forrás: Facebook/VM4K/Nyárhangoló fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.