Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Népszerűek a Nemzeti Galéria kiállításai

Eddig közel hetvenezer látogató csodálta meg a Magyar Nemzeti Galéria Art deco Budapest – Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) című kiállítását. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tárlat nyitvatartását meghosszabbították.

Magyar Nemzet
2022. 08. 27. 13:04
Forrás: Magyar Nemzeti Galéria
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívül népszerű kiállításon nemcsak a húszas évekből származó plakátokat láthatnak az érdeklődők, de bútorok, öltözékek, filmek, városi terek idézi meg a két világháború közötti korszak jellegzetes vizuális kultúráját. A kiállítás középpontjában a magyar art deco művészet, kiemelten a plakátművészet és a modern nagyvárosi élet áll. 

A több mint 250 kiállított műtárgy zöme nagyon ritkán szerepel kiállításon, van olyan, amit még soha nem láthatott közönség.

A Magyar Nemzeti Galéria mostani döntése azt jelenti, hogy a gazdag anyagot bemutató tárlat az eredeti elképzelésekkel szemben egy hónappal tovább, szeptember 25-ig lesz látogatható. 

Zenekar egy táncossal – Vértes Marcell litográfiája. Fotó: Soltész Vince

A változás érinti a kiállításhoz kapcsolódó Dancing 1925 – Magyar művészek a párizsi éjszakában című kamarakiállítás szintén egy hónappal tovább látogatható. A tárlat az 1920-as évek párizsi éjszakai életét mutatja be három magyar művész szemszögéből: Vértes Marcell, Vaszary János és Vadász Miklós művei Párizs mulatóinak vibráló hangulatát idézik meg.

Borítókép: A kiállítás egyik fontos plakátja, Botlik József Metropolis című műve (Fotó: Magyar Nemzeti Galéria)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.