Százhúszezer látogató és telt házas nap az idei fesztiválon

A 31. Művészetek Völgyében a koncertek és népszerű fellépők mellett az udvarokban reggeltől kezdve gyerekprogramok, kézművesfoglalkozások és beszélgetések várták az érdeklődőket. A szervezők tájékoztatása szerint idén a tavalyinál húszezerrel többen vettek részt a fesztiválon, amelyen kétezernél is több program között válogathattak negyven helyszínen és három településen, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden a látogatók.

Magyar Nemzet
2022. 08. 01. 19:06
null
Forrás: Művészetek Völgye
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztiválon népszerűbbek voltak a nappali programok, így többek között a MANK Artporta programjai, valamint a Művészetek zöldje környezettudatos programjai és sétái is. Ugyancsak sokan érdeklődtek a Poket zsebkönyvek udvarának irodalmi beszélgetései és koncertjei iránt. Különféle foglalkozásokkal és beszélgetésekkel várta az érdeklődőket többek között a Diabelli, a Tarisznya evangélikus udvar, valamint a Hobo udvar. A komoly- és klasszikus zene kedvelői a Völgykomolyzene és a Papageno klasszik helyszínein, a Muflon jazzudvar pedig a jazz iránt érdeklődőket várta. 
A közlemény felidézi, hogy gyakran telt ház előtt zajlottak egyebek mellett a színházszínpad, a Cirque du Tókert, a világzenei udvar, valamint a Kaláka versudvar programjai is. Szintén sokakat vonzott a Deva vagy éppen a Freakin’ Disco koncertje, és szintén telt házas volt többek közt az Ivan and The Parazol, Palya Bea és a Besh o droM fellépése is.


A fesztiválon megünnepelték a táncházmozgalom 50. évfordulóját is, a jubileum alkalmából a Panoráma színpadon az Aurevoir és a Fonó zenekar adott koncertet. Ugyanezen a színpadon lépett fel többek között a 30Y, a Blahalouisiana, a Vad Fruttik, valamint a Parno Graszt is. 

A fesztivál történetének első telt házas napját hozta el a Carson Coma, a záróbuliról pedig a Bagossy Brothers Company gondoskodott.
A fesztivál nyitónapján ezúttal is a Művészetek Völgye saját színdarabját állították színpadra. A Mr. és Mrs.-t az Art-színtérben láthatja majd ősztől a közönség.
A fesztiválon egy monumentális kapura festett street art alkotásra is lehetett licitálni, a befolyt összegből az Országút magazin és a fesztivál a veszprémi Csolnoky Ferenc-kórház gyermekrészlegét támogatta.
Jövőre 2023. július 21–30. között szervezik meg ismét a fesztivált.


Borítókép: Telt házas esttel aratott sikert a 31. kapolcsi fesztivál (Fotó: Művészetek Völgye)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.