időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Középkori forgatag Rákosmezőn

Magyar Nemzet
2022.09.11. 16:46 2022.09.11. 16:54
Középkori forgatag Rákosmezőn

Második alkalommal rendezték meg hagyományőrző fesztiváljukat a Patrióták a hétvégén a nemzeti emlékhellyé nyilvánított rákosmezei Királydombon. A középkori országgyűlések egykori legendás színhelyén színes hagyományőrző programokkal, középkori harci játékokkal, bábszínházzal és állatsimogatóval várták az érdeklődőket.

A zenés forgataggal egybekötött rendezvényen korhű hagyományőrzők elevenítették meg Hunyadi János kormányzóvá választását, emellett látványos harci bemutatók, íjászat és népművészeti vásár fogadta a látogatókat. Idén izgalmas hadijátékokkal, így bajvívással várta a legfiatalabbakat a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány.

Fotó: Teknős Miklós

Ismét felállították a tavalyi Királyfeszt legnépszerűbb látványosságát, a magyar királyok egykori hatalmas, rekonstruált sátrát, amely a hagyomány szerint Rákos mezejének legmagasabb pontján, a Királydomb tetején állt.

A kétnapos rendezvényen a hagyományőrző sokadalomban megismerkedhettek a korabeli mesterségekkel, de középkori játszótér is várta a gyerekeket. Emellett újra felállították a Királydomb történetéről készített kiállítást.

Fotó: Teknős Miklós

A színpadon a Hollóének Hungarica és a Tabulatúra régizene-együttesek, valamint a Számadó zenekar táncháza gondoskodott a közönség jókedvéről.

Borítókép: Korabeli mesterségbemutató a Királyfeszten (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.