időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo
Plácido Domingo márciusban az MVM Dome-ban lép fel

A világhírű operaénekes és a fiatal virtuózok

Magyar Nemzet
2022.11.19. 16:00 2022.11.20. 17:11
A világhírű operaénekes és a fiatal virtuózok

Plácido Domingo 2023. március 4-én az MVM Dome-ban ad koncertet, a világhírű operaénekes mellett vendégként fellépnek a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai is.

A 82 évesen is rendkívül aktív spanyol énekes-karmester, Plácido Domingo  különleges kapcsolatot ápol Magyarországgal, a magyar klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok nemzetközi mentora és támogatója. Domingo amellett, hogy gyakran találkozik a Virtuóz-tehetségekkel, segíti is őket pályájuk elindításában, a szerencsés fiatalok már több nemzetközi koncerten is felléphettek vezényletével. 2020-ban az öt országban sugárzott tehetségkutató műsor zsűrijében is helyet foglalt.

 

A 2023. március 4-ei koncerten klasszikus és ismert operarészletek csendülnek fel, a maestrót a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri. Az est különlegessége, hogy vendégként fellép fia, Plácido Domingo Jr., valamint a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai.

 

Borítókép: Plácido Domingo (Fotó: MTI/EPA/Andreas Schaad)

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.