Válságstábbal is készül az idei Oscar-gálára a filmakadémia

A váratlan események kezelésére felállított válságstábbal is készül az idei Oscar-díjátadóra a filmakadémia – közölte csütörtökön Bill Kramer, az amerikai filmakadémia vezetője.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 23. 20:34
CAMPION, Jane
Los Angeles, 2022. március 28. Jane Campion új-zélandi rendezõ kezében a legjobb rendezésért járó díjjal a 94. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2022. március 27-én. Campion A kutya karmai közt címû filmjéért vehette át az elismerést. MTI/EPA/David Swanson Fotó: David Swanson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kramer azt is elmondta, hogy a stáb számos forgatókönyvet készített a 95. Oscar-gálára, amelyet helyi idő szerint március 12-én, vasárnap rendeznek meg Los Angelesben. A műsor házigazdája Jimmy Kimmel lesz.

A filmakadémia idén azért döntött egy válságstáb bevetése mellett, mert tavaly készületlenül érte, amikor Will Smith az élő adásban felpofozta Chris Rockot, a gála házigazdáját. Smith azzal magyarázta tettét, hogy a műsorvezető ízléstelen tréfát sütött el a felesége, Jada Pinkett Smith rovására. A pofozkodó színészt tíz évre kitiltották a filmakadémia minden rendezvényéről.

Kramer a Time magazinnak azt is elmondta: bíznak Kimmel gazdag műsorvezetői tapasztalatában, úgy gondolják, képes kezelni a váratlan szituációkat is.

A február elején az Oscar-jelöltek számára rendezett fogadáson Janet Yang, a filmakadémia elnöke elismerte, hogy a testület nem reagált megfelelően a Smith-ügyre.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/ EPA / David Swanson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.