Még csak most jött ki a Super Mario-film, és máris rekordokat döntött + videó

Az Illumination és a Universal új animációs filmje, a Nintendo leghíresebb videójátéka alapján készült Super Mario Bros.: A film múlt héten debütált a mozikban, és minden idők legjobb startját produkálta az animációs kategóriában. Több más rekordot is megdöntött a bajszos olasz vízvezeték-szerelő.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 04. 11. 13:03
Jelenet a Nintendo és az Illumination animációs filmjéből, a Super Mario Bros.-ból Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 6-tól vetítik a mozikban a Super Mario Bros.: A film című produkciót Észak-Amerikában és hetven további országban. Az egyik leghíresebb videojáték-karakter tömegeket mozgatott meg, bár a sikeren a húsvéti hosszú hétvége is nagyot dobhatott.

A Super Mario Bros.: A film 375,6 millió dollárt hozott a nyitó hétvégén, ebből 204,6 milliót az Egyesült Államokban és további 171 milliót a többi országban. 

Ez az év eddigi legjobb rajtja, egyszersmind minden idők legjobb nyitánya az animációs kategóriában – írta meg a Hollywood Reporter.

Az alapvetően gyerekeknek szóló alkotás hatalmas sikere azzal magyarázható, hogy Super Mario mint videójáték-karakter csaknem negyven éve létezik, így több generációt is megérint a kék kantáros nadrágot viselő bajszos vízvezeték-szerelő. Az első játék 1985-ben jött ki Super Mario Bros. címen az akkoriban legnépszerűbb Nintendo Entertainment System (NES) játékkonzolra, és lett a játékosok kedvencévé több mint negyvenmilliós eladással. Az egyes verziókból összesen 380 millió kelt el 2021-ig.

 

Több rekordot is megdöntött Super Mario

A 375,6 millió dolláros nyitányával a Super Mario Bros.: A film minden idők legjobban rajtoló animációs filmje. Az eddigi csúcsot a Disney Jégvarázs 2. című produkciója tartotta 358 millió dollárral. 

A Mario és barátai lehet az első olyan film idén, melynek bevétele eléri az egymilliárd dollárt.

A Super Mario Bros.: A film lett egyben minden idők legjobban rajtoló videójáték-adaptációja is. Az Egyesült Államokban az eddigi csúcstartó a Sonic, a sündisznó 2. volt, világviszonylatban pedig a Warcraft.

Az év eddigi legjobb nyitó hétvégéjét a mozikban a Marvel Moziverzum legutóbbi darabja, a Hangya és Darázs: Quantummánia hozta 225,3 millió dolláros globális bevétellel, de Mario kalandjai ezt a rekordot is felülmúlták – olvasható a VG cikkében.

Borítókép: részlet a film előzeteséből (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.